perjantai 31. lokakuuta 2014

Ruoanlaittoa ja tutustumista uusien illassa

Lokakuun alussa vietetty uusien ilta kokosi mukavan joukon marttailusta kiinnostuneita. Ilta kului niin nopeasti ruoanlaiton ja tutustumisen merkeissä, että askartelut jouduttiin jättämään toiseen kertaan.

Illan aikana uudet marttailijat pääsivät tutustumaan kamerunilaisen ruoan maailmaan. Pääruoaksi valmistimme kamerunilaista papukastiketta. Lisukevaihtoehtoina oli couscous, riisi ja paistetut jauhobanaanit. Näiden ja monien muiden herkullisten ruokien ohjeet löydät Marttojen Kattilamatka Kameruniin -reseptivihkosta.

Jälkiruoaksi valmistimme omenaisia kuppikakkuja. Resepti on helppo ja toimivaksi todettu. Nämä kuppikakut maistuvat aivan ihanilta, kannattaa siis kokeilla!

Omenaiset kuppikakut

100g voita
1 1⁄2 dl sokeria
1 muna
200 g maustettua vaniljarahkaa
2 raastettua omenaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Voikreemikuorrutus:

200g pehmeää huoneenlämpöistä voita
4 dl tomusokeria

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää taikinaan rahka ja raastettu omena. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja siivilöi taikinaan. Sekoita. Lusikoi täyte 12 muffinivuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa 15–20 min. Jäähdytä ennen kuorrutusta. Sekoita kuorrutteen pehmeä voi ja tomusokeri vaahdoksi. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien päälle.

Ei kommentteja: