perjantai 20. joulukuuta 2019

Jouluntoivotukset ja tietoa vuodesta 2020

Iloista Joulua, Joulu, Merry Xmas, Iloinen, Holiday


 Hyvien Marttojen juhlavuosi 2019 lähenee loppuaan ja HyMin hallituksen on aika siirtyä joululomalle. Hyvien Marttojen toiminta lähtee käyntiin taas loppiaisen jälkeen. Tammikuussa tiedossa on muun muassa yhteistyötä Akateemisen Olutseuran kanssa ja upeat Hyvien Marttojen 26-vuotissynttärit! Tapahtumista tiedotetaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa niin blogissa, sähköpostilistalla kuin Facebookissa. 

Vuoden 2020 toimintaa päästään suunnittelemaan tarkemmin, kun yhdistyksen uusi hallitus valitaan helmikuun alkupuolella. Kutsu vuosikokoukseen lähetetään jäsenille tammikuun alussa. Jotta HyMin toiminta pysyy voimissaan, tarvitaan uusia tekijöitä. Kiinnostaisiko sinua lähteä mukaan HyMin hallitukseen? Hallitustoiminta HyMissä on hauska tapa saada kokemusta järjestötoiminnasta, eikä se vaadi aikaisempaa kokemusta. HyMin hallituksesta löytyy jokaiselle sopivia tehtäviä, oman kiinnostuksen ja tehtävän haastavuuden mukaan. Parasta hallitustoiminnassa onkin, että pääset toteuttamaan juuri sinua kiinnostavia tapahtumia, tietenkin jäsenten mielipiteitä kuullen. 

Tässä on muutama esimerkki viime vuosien hallituslaisten pesteistä:

  • Kulttuurimartta: Järjestää erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten vierailuja museoihin, teatteriin, balettiin… Mitä vain keksit!
  • Käsityömartta: Järjestää erilaisia käsityöiltoja oman kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.
  • Liikuntamartta: Järjestää liikunta- ja hyvinvointitapahtumia. Aikaisempina vuosina HyM on käynyt muun muassa kokeilemassa ilmajoogaa, tankotanssia, fat bike pyöräilyä…
  • Ruokamartta: Järjestää ruoka- ja leivonta-aiheisia iltoja kerhotilallamme Domus Gaudiumilla.  
  • Rahastonhoitaja: Yhdistyksen ehkä tärkeimpiä tehtäviä: rahastonhoitaja huolehtii rahavaroista, kirjanpidosta ja maksaa laskut. Hän myös antaa hallitukselle selvityksen taloudesta ja laatii kirjanpitolain mukaisen tilinpäätöksen. Näissä tehtävissä pääset oppimaan paljon hyödyllisiä taitoja!
  • Sihteeri: Hallituksen kokouksessa sihteeri kirjaa päätökset ylös ja laatii pöytäkirjan. Hän huolehtii myös asiakirjojen arkistoinnista ja esityslistan laatimisesta yhdessä puheenjohtajan kanssa.
  • Ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaava: Haluatko olla mukana kehittämässä HyMin toimintaa ympäristötietoiseksi ja yhdenvertaiseksi? Ympäristö- ja yhdenvertaisuusvastaavana pääset laatimaan HyMin yhdenvertaisuus- ja ympäristösuunnitelman ja huolehtimaan, että näitä toteutetaan HyMin tapahtumissa.

Puuttuuko tästä jokin sinua kiinnostava pesti? HyMissä voit myös rakentaa oman tehtävänkuvan kiinnostuksesi mukaan. Esimerkiksi vuonna 2017 valittiin käsityömartan lisäksi kädentaitomartta, jonka tehtävänkuvaan kuului erityisesti erilaisten askarteluiltojen järjestäminen. Vaikka hallituksen vastuualueet jaetaan hallituslaisten kesken, ei se tarkoita että sinun tarvii toimia yksin. Yhdessä tekeminen on tärkeä arvo Hyville Martoille ja tapahtumia voi aina järjestää yhdessä muiden hallituslaisten tai jäsenten kanssa. 

Jos et vielä tiedä mikä tehtävä juuri sinua kiinnostaisi, ei hätää! Tammikuussa HyMin hallitus 2019 järjestää rennon hengailuillan, jossa keskustellaan siitä, minkälaista on toimia yhdistyksen hallituksessa. Kannattaa pysyä kuulolla, lisätietoa tulee tammikuussa. 

Oikein rentouttavaa ja ihanaa joulua kaikille Hyvien Marttojen jäsenille!

Toivoo,
Hyvät Martat ry:n vuoden 2019 hallitus

Ei kommentteja: