Syksyn sato on parhaimmillaan, mutta mitä tehdä kesäkurpitsoista ja punajuurista? HyM:n sadonkorjuukokkausillassa 26.9. rohkeat ja innokkaat hymiläiset kokeilivat uudenlaisia ruokia perinteisistä suomalaisista vihanneksista ja marjoista. Raaka-aineina olivat niin juurekset, pavut kuin myös kesäkurpitsa, herukat ja omena.
Samalla kuin huomaamatta huomasimme, ettei vegaanista ruokaa ole vaikea valmistaa. Ammattitaitoisen kokin johdolla valmistimme maukkaan kolmen ruokalajin illallisen.
MENU
Alkupala
Papusalaatti
Mustaherukka-kaurakerma kastike
Pääruoka
Papu-punajuuripihvit
Porkkanakastike ja puolukkaketsuppi
Yrttimarinoidut uunijuurekset
Jälkiruoka
Tarte Tatin kaurakermakastikkeella
Ylhäällä vasemmalla: porkkanakkastike ja puolukkaketsuppi, ylhäällä oikealla: papu-punajuuripihvit, alhaalla vasemmalla: tarte tatin ja alhaalla oikealla: kesäkurpitsat ja uunivihannekset
Ylhäällä vasemmalla: papusalaatti ja herukka-kaurakastike
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti