tiistai 1. lokakuuta 2013

Kasvisruokaa kauden raaka-aineista


Syksyn sato on parhaimmillaan, mutta mitä tehdä kesäkurpitsoista ja punajuurista? HyM:n sadonkorjuukokkausillassa 26.9. rohkeat ja innokkaat hymiläiset kokeilivat uudenlaisia ruokia perinteisistä suomalaisista vihanneksista ja marjoista. Raaka-aineina olivat niin juurekset, pavut kuin myös kesäkurpitsa, herukat ja omena. 

Samalla kuin huomaamatta huomasimme, ettei vegaanista ruokaa ole vaikea valmistaa. Ammattitaitoisen kokin johdolla valmistimme maukkaan kolmen ruokalajin illallisen.


MENU

Alkupala

Papusalaatti

Mustaherukka-kaurakerma kastike


Pääruoka

Papu-punajuuripihvit

Porkkanakastike ja puolukkaketsuppi

Yrttimarinoidut uunijuurekset


Jälkiruoka

Tarte Tatin kaurakermakastikkeella


Ylhäällä vasemmalla: porkkanakkastike ja puolukkaketsuppi, ylhäällä oikealla: papu-punajuuripihvit, alhaalla vasemmalla: tarte tatin ja alhaalla oikealla: kesäkurpitsat ja uunivihannekset

Ylhäällä vasemmalla: papusalaatti ja herukka-kaurakastike

Ei kommentteja: