maanantai 7. joulukuuta 2015

Pikkujoulut VinVinissä

Marraskuun viimeisenä perjantaina juhlistettiin Hyvien Marttojen pikkujouluja ja vuosijuhlaa viininmaistelun merkeissä. Paikkana toimi viinibaari Vin Vin.

Saimme maisteltavaksi kolme biodynaamista valkoviiniä ja kolme biodynaamista punaviiniä. Maistelun lomassa viinimestari Juhana Patjas piti meille eläväisen luennon biodynaamisesta viininviljelystä, viininmaistelusta ja viinien valmistamisesta. Biodynaaminen viljely ei ole foliohattu päässä pellolla hyppimistä, vaan täysivaltaista ympäristöstä huolehtimista, jolloin saavutetaan hyvinvoiva maaperä ja näin ollen myös maukkaita rypäleitä viineihin.

Valkoviineistä suosikeiksi maistelijoiden keskuudessa nousivat tasapistein Aphros Ten (2013) ja Veyden Malberg Bruck (2011). Viinit olivat keskenään hyvin erilaiset muun muassa jäännössokerinsa määrässä. Punaviineistä ykkössijalle ylti El Canto del Mirlo. Tastingin jälkeen valitsimme vielä maisteluun Julicher Pinot Noirin Uudesta-Seelannista ja uusi tuttavuus oli enemmän kuin miellyttävä.

Maistelu ei ollut tähtitiedettä ja erityisesti osallistujia miellytti tilaisuuden rento tunnelma sekä biodynaamisten viinien luonnonmukaisuus. Vin Vinin ihastuttava kabinetti oli kuin omiaan martoille. Ilta jatkui vielä läheiseen karaokebaariin, jossa kuultiin Nightwishin Sleeping sun upeana marttatulkintana.

Hyvät Martat ry suosittelee Vin Viniä viinimaisteluun ja erityisesti Juhana Patjasta esitelmöimään viineistä.

Ei kommentteja: