keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Sarjakuvaromaanien maailma 9.10

Kirja&Kässäkerho kokoontui maanantaina 9.10, jolloin uhmasimme sadetta ja kokoonnuimme Kahvi Charlottaan keskustelemaan sarjakuvaromaaneista. Puhe pulppusi ja puikot kilisivät kun martat valloittivat pienestä kahvilasta suuren osan. Sivuhuomautuksena tässä vaiheessa, että Charlotassa Latte nautitaan pienestä soppakulhosta! Iso peukku ainakin kirjakerhomme vetäjältä, joka tunnetaan kunnollisena kahvihiirenä.

Jälleen kerran kirjakerhossa esiteltiin hyvin monipuolisia teoksia suomalaisilta ja ulkomaalaisilta sarjakuvan piirtäjiltä. Oli hauska huomata miten erilaisia kuvitustyylejä on olemassa; esimerkiksi Ville Rannan  ja Viivi Rantasen teokset olivat hyvin akvarellimaisia kun taas tarkastaja Ankardon tutkimuksiin kuuluva Unelma Horisontissa oli hyvinkin yksityiskohtainen ja selkeä.

Lähes kaikki kirjakerholaiset lukivat ensimmäisen sarjakuvaromaaninsa ja olimme kaikki samaa mieltä, että tuskin jää viimeiseksi. Saimme myös hyviä vinkkejä eräältä kirjakerhon osallistujalta, joka oli lukenut tämän tyylisiä teoksia jo kauemman aikaa. Kiitos siis Johannalle! Vinkit saattavatkin tulla tarpeen, sillä sarjakuvaromaanien paikallistaminen kirjastossa oli hieman haastavaa kun kirjaston henkilökunta ei oikein osannut sanoa missä teokset sijaitsevat ja olipa yhdessäkin kirjastossa käyty lastenosastollakin etsimässä.

Seuraava kirjakerho kokoontuu joulukuussa, mutta alamme lukea Väinö Linnan Sotaromaania tai Tuntematonta sotilasta jo nyt. 

Seuraava kässäkerho kokoontuu marraskuussa. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisohjeineen lähetetään myöhemmin.

Ei kommentteja: