sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Sukat äidille 2019 - käsityökampanja

Vuonna 2019 Marttaliitto ja Marthaförbundet täyttävät 120 vuotta. Myös Kätilöliitto juhlii samana vuonna 100-vuotista taivaltaan. Yhteisen juhlavuoden kunniaksi toteutamme yhteistyössä Sukat äidille -tempauksen.

Sukat äidille on vuonna 2019 toteutettava juhlavuoden tempaus, jonka aikana järjestöt lahjoittavat ensimmäisen lapsensa synnyttäneelle ja adoption kautta äidiksi tulevalle villasukat. Villasukkien avulla osoitamme ensisynnyttäjille tukemme ja kerromme välittävästä ja arvokkaasta työstämme.

Kutsumme martat, marthat, kätilöt sekä muut innokkaat vapaaehtoiset tekemään erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä villasukkia uusille äideille syksyn 2018 ja vuoden 2019 aikana. Tervetuloa mukaan!


Kuinka osallistua tempaukseen?

Voit osallistua tempaukseen kutomalla haluamasi kaltaiset villasukat ja toimittamalla ne keräyspisteeseen. Tempaukseen voivat osallistua kaikki martat, marthat, kätilöt sekä muut vapaaehtoiset, jotka tahtovat antaa tukensa äideille.

Kaikenlaiset villasukat ovat tervetulleita. Villasukat voivat olla perinteiset neulotut sukat tai ne voi toteuttaa vaikkapa virkkaamalla tai koukkuamalla. Villasukkien kuvio voi olla monivärinen ja haastavakin tai ne voivat olla yksiväriset tai vaikkapa raidalliset – juuri sellaiset kuin sinä tahdot! Tyyli ja tekniikka ovat vapaat. Langan on hyvä olla konepestävää ja mieluiten sukkalankaa. Sukat voi myös tehdä helmikuussa 2019 julkaistavan Marttojen juhlavuoden sukan ohjeella. Villasukkia toivotaan pääosin koossa 39-40.

Ennen sukkien lahjoittamista sukkiin kiinnitetään kampanjan tägi, jossa on marttojen ja kätilöiden viesti äideille. Tägit toimitetaan piireihin marras-joulukuun vaihteessa, ja yhdistykset voivat noutaa piiristä tägejä tarvitsemansa määrän. Ensimmäisen keräyserän tägit kiinnitetään piireissä, mutta tägejä voi noutaa seuraavia keräyseriä varten.


Villasukkien keräys

Kun villasukat ovat valmiina, ne toimitetaan joko postittamalla tai tuomalla suoraan keräyspisteeseen. Keräyspisteitä löytyy ympäri Suomen. Lista varsinaisista keräyspisteistä löytyy täältä: https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/11/Yhteystietolomake-nettisivuille-20.11.2018.pdf Helpoiten tämä tapahtuu tuomalla sukat HyMin tapahtumaan, jossa HyM kokoaa sukat yhteen ja vie ne kerralla keräyspisteeseen. Ilmoittelemme näistä illoista vielä lisää! Kiinnitämme myös kampanjan tägit ja teemme ilmoituksen sukkien määrästä. Sukkia toimitetaan sairaaloihin vuoden aikana neljä kertaa. Ensimmäinen toimituspäivä on 9.12. ja seuraavat maaliskuussa, elokuussa ja lokakuussa.

Facebookissa on kampanjaan liittyvä Sukat äidille -ryhmä, jossa voi jakaa kuvia ja ohjeita ja fiilistellä sukkatunnelmissa. Tietoa kampanjasta löytyy Marttaliiton sivuilta: https://www.martat.fi/marttakoulu/kasityoohjeet/sukat-aidille/


Kiitos, että olet mukana tempauksessa jakamassa iloa ja lämpöä äideille!

Ei kommentteja: