torstai 17. huhtikuuta 2014

Suomalainen ruokailta vaihto-opiskelijoille

Huhtikuun alussa järjestettiin taas lähes perinteeksi muodostunut suomalainen ruokailta yhteistyössä ESN-HYY-valiokunnan kanssa. Paikalla oli liuta innostuneita vaihto-opiskelijoita, muutama valiokunnan jäsen ja innokkaita marttoja opastamassa vaihto-opiskelijoita ruuanlaiton pariin. Kiitos kaikille talkoolaisille avusta!

Illan aikana valmistettiin kolmen ruokalajin illallinen muutamalla variantilla. Alkupalana tarjoiltiin lohikeittoa ja sen rinnalla raejuustoista peltileipää, joka katosi nopeasti parempiin suihin. Peltileipä yllätti helpolla ja nopealla valmistuksella sekä herkullisella maualla. Kannattaa kokeilla kotonakin tätä marttojen herkullista reseptiä!

Peltileipä

5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
200g raejuustoa
4 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.
2. Lisää loput ainesosat ja kaada taikina pellille.
3. Anna taikinan kohota ja leikkaa se taikinapyörällä neliöiksi.
4. Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.

Pääruokana syötiin perinteisetä liha-makaronilaatikkoa, jonka ilmettä piristettiin laatikon pinnalle ripotelluilla tomaatti ja paprikakuutioilla. Kasvisversiona tarjoiltiin pinaatilla höystettyä makaroni-kasvislaatikkoa.

Jälkiruuaksi valmistettiin korvapuusteja ja pullataikinapohjaan leivottua mustikkapiirakkaa. Kaikki ruuat olivat todella herkullisia, kiitos siitä innokkaille vaihto-opiskelijoille!


Ei kommentteja: