Illan aikana valmistettiin kolmen ruokalajin illallinen muutamalla variantilla. Alkupalana tarjoiltiin lohikeittoa ja sen rinnalla raejuustoista peltileipää, joka katosi nopeasti parempiin suihin. Peltileipä yllätti helpolla ja nopealla valmistuksella sekä herkullisella maualla. Kannattaa kokeilla kotonakin tätä marttojen herkullista reseptiä!
Peltileipä
5 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
200g raejuustoa
4 dl kaurahiutaleita
n. 7 dl hiivaleipäjauhoja
½ dl rypsiöljyä
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva maitoon.
2. Lisää loput ainesosat ja kaada taikina pellille.
3. Anna taikinan kohota ja leikkaa se taikinapyörällä neliöiksi.
4. Paista 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Pääruokana syötiin perinteisetä liha-makaronilaatikkoa, jonka ilmettä piristettiin laatikon pinnalle ripotelluilla tomaatti ja paprikakuutioilla. Kasvisversiona tarjoiltiin pinaatilla höystettyä makaroni-kasvislaatikkoa.
Jälkiruuaksi valmistettiin korvapuusteja ja pullataikinapohjaan leivottua mustikkapiirakkaa. Kaikki ruuat olivat todella herkullisia, kiitos siitä innokkaille vaihto-opiskelijoille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti