sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Luovuus kukoistamaan

Hyvien Marttojen kukkaillassa jokainen osallistuja pääsi valmistamaan mieluisan kukka-asetelman ja sai tietopaketin ravinnoksi kelpaavista kukista. Asetelmista tuli upeita ja yksilöllisiä.


Asetelmien teossa oli käytettävissä mm. ruusuja, krysanteemeja, tulilatvoja, morsiusharsoa ja lukuisia eilaisia vihreitä oksia, lehtiä ja varpuja, Illan vetäjä palkitsi mieluisimman asetelman pienellä palkinnolla. Tapahtuma oli osa taitoavainsuoritusta. Lisätietoa marttojen taitoavaimista löydät täältä.


Kukkasienen käyttäminen


Leikkaa kukkasienestä sopivan kokoinen pala asetelmaa varten ja kastele se kunnolla vedessä: Laita sieni vapaasti kellumaan vesiastiaan. Älä paina sientä veden alle, koska tällöin keskiosaan voi jäädä ilmaa eikä sieni kastu kunnolla. Kukkien keston parantamiseksi veteen kannattaa lisätä kukkavirkistettä.

Muotoile sieni veitsellä leikaten.  Pyöristä terävät kulmat. Mitä korkeampi sienen pala on, sitä korkeampi asetelmasta tulee.


Asetelman tekeminen


Asetelman tekeminen aloitetaan leikkaamalla kukkien varret sopivan mittaisiksi. Kukkien pituudella voidaan säädellä asetelman korkeutta. Kun varsi on oikean mittainen, leikataan niihin vielä viistot imupinnat. Kukat asetellaan sieneen noin 2 cm syvyydelle kohti keskipistettä.

Yhden ison asetelman tekemiseen tarvitset suurin piirtein kaksi leikkokukka punttia ja yhden leikkovihreäpuntin.

Voit aloittaa asetelman tekemisen laittamalla uloimpaan reunaan vihreitä oksia, lehtiä tai vaikka morsiusharsoa. Keskelle asetelmaa laitetaan useimmiten katseenvangitsijaksi kaunein kukka, jonka ympärille loppu asetelma rakentuu. Asetelmaa voi täydentää erilaisilla koristeilla kuten nauhoilla, helmillä tms. Kukka-asetelmien teossa vain mielikuvitus on rajana.

Lisää vettä parin päivän välein, jotta kukat eivät kuihdu. Hyvin tehty asetelma voi kestää virkeänä jopa viikkoja.










Ei kommentteja: