maanantai 4. tammikuuta 2016

Kutsu vuosikokoukseen 28.1. klo 18

Tervetuloa vuosikokoukseen!


Hyvät Martat ry:n vuosikokous järjestetään torstaina 28.1.2016 alkaen klo 18.

Kokouspaikkana on Domus Gaudiumin Alexander-kerhotila, Leppäsuonkatu 11, Helsinki.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 8 §:n määräämät asiat. Vuosikokouksessa valitaan uusi hallitus.

Tarjoilujen järjestämiseksi pyydämme ilmoittautumaan ma 25.1. mennessä osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com. Ilmoitathan samalla, jos olet kiinnostunut hallitustoimesta ja kerrot mahdolliset allergiat ja erityisruokavaliot.


Helsingissä 4.1.2016

Hyvät Martat ry:n hallitus


---------------------------------
Lisätietoja vuosikokouksesta:

Yhdistyksen kokouksessa on kullakin yhdistyksen läsnä olevalla varsinaisella jäsenellä, perheenjäsenellä, seniorijäsenellä ja opiskelijajäsenellä sekä puhe- että äänivalta.

Vuosikokouksessa valitaan hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle kaksivuotiskaudelle 2016-2017 sekä hallituksesta eronneen jäsenen/eronneiden jäsenten tilalle yksivuotiskaudelle 2016.

Hallitukseen valitaan 4, 6, 8 tai 10 jäsentä puheenjohtajan lisäksi. Ilmoitathan kiinnostuksestasi osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com.

Hallitukseen voidaan valita vain yhdistyksen varsinaisia jäseniä, joten kaikkien hallituksen jäsenien tulee maksaa 40 euron jäsenmaksu, vaikka olisikin muuten oikeutettu opiskelijajäsenyyteen.

Vähintään puolet hallituksen jäsenistä olisi toivottavaa olla myös HYYn jäseniä, jotta myös jatkossa olisimme oikeutettuja HYY myöntämään kerhotilaan ja toiminta-avustuksiin.

Sihteeri ja/tai rahastonhoitaja voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta.

Uusi hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran heti vuosikokouksen päätyttyä ja jakaa vastuutehtävät. Kannattaa siis miettiä jo etukäteen, mitkä vastuualueet voisivat kiinnostaa.

Vuosikokouksessa valitaan myös kaksi toiminnantarkastajaa ja kaksi varatoiminnantarkastajaa tarkastamaan kuluvan vuoden hallintoa ja tilejä. Ilmoitathan, jos olet käytettävissä tähän tehtävään osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com.

Oletko kiinnostunut toimimaan hallituksessa? Kaikki ovat tervetulleita omana itsenään, mitään erikoisia taitoja ei vaadita. Vilpitön halu auttaa ja osallistua yhdistyksen toimintaan on tärkeintä, koska yhdistystoiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Kaikille pyritään löytämään omaan ajankäyttöön sopiva pesti.

Yhdistyksen tapahtumia on ollut edellisenä vuotena noin 3 kertaa kuukaudessa. Aina ei tietenkään tarvitse olla paikalla. Tämän lisäksi pidämme hallituksen kokouksia (osa sähköisesti). Näitä kokouksia oli viime vuonna 7, yksi kokous kestää keskimäärin tunnin riippuen käsiteltävistä asioista. Hallituksen kokouksissa suunnitellaan tulevia tapahtumia. Tapahtumille valitaan yleensä yksi päävastuullinen, joka koordinoi järjestelyjä muun hallituksen toimiessa apuna. Jokainen saa järjestää sellaisia tapahtumia kuin haluaa.

Yhdistyksen hallitukseen tarvitaan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, taloudenhoitaja ja vähintään kaksi muuta jäsentä. Byrokratia keskittyy lähinnä neljälle ensin mainitulle, joten muiden jäsenten tärkein tehtävä on tapahtumien käytännönjärjestelyjen hoitaminen. Muille hallituksen jäsenille on annettu mielenkiinnon mukaan mm. seuraavanlaisia pestejä:
  • Kulinaarimartta: päävastuullinen kulinaarikerhon järjestelyissä. Ravintolavaraukset ja ilmoittautumisien koordinointi
  • Ruokamartta: Päävastuullinen ruokailtojen ideoinnissa ja käytännönjärjestelyissä
  • Tiedottaja: Blogin ja facebookin ylläpito
  • Liikuntamartta: Liikunta-aiheisten tapahtumien ideointi ja käytännönjärjestelyt
  • Kulttuurimartta: Kulttuuriaiheisten tapahtumien ideointi ja käytännönjärjestelyt
  • Kässämartta: Käsityöaiheisten tapahtumien ideointi ja käytännönjärjestelyt
  • Sähköpostilistavastaava: Ylläpitää sähköpostilistaa, tähän tarvitaan yliopiston opiskelija, koska ylläpito hoidetaan yliopiston tunnuksilla.
Myös yksittäisten tapahtumien järjestämiseen ovat kaikki tervetulleita. Tämä ei ole vain hallituksen erioikeus. Pienikin apu on suurta.

Hallitustoimintaan kannattaa lähteä rohkeasti mukaan. Hallituksessa pääset parhaiten vaikuttamaan yhdistyksen toimintaan. Voit järjestää juuri sellaisia tapahtumia kuin itse haluat.

Lisätietoja saat osoitteesta hyvat.martat(at)gmail.com. Samaan osoitteeseen voit ilmoittaa kiinnostuksesi hallitustoimintaa kohtaan.

Ei kommentteja: