tiistai 20. kesäkuuta 2017

Geokätköily 19.6

Kun muut innokkaat lähtivät kompassien ja karttojen kanssa Helsingin keskuspuistoon hakemaan suunnistusrasteja, joukko marttoja otti kännykät käteen ja suunnisti keskemmälle kaupunkia. Loppujen lopuksi viihdyimme kätköilemässä pari tuntia ja kävelyäkin kertyi reippaasti.

Geokätköilykokemuksen perusteella voimme listata muutaman huomion. Ensimmäinen on se, että kätköjä on huomattavasti helpompi etsiä rakennetusta ympäristöstä kuin luonnosta. Kätkö nimittäin löytyy vähemmällä vaivalla, kun sitä etsitään Naistenklinikan portaikosta kuin metsästä puun juurien alta.
Kätköt on usein suljettu rasiaan tai muuten suojaan sateelta ja uteliailta katseilta.
Toiseksi, premium-kätköjä (maksullinen lisä sovellukseen, jolloin saat käyttöösi haastavammat kätköt), on hankala etsiä ilman sovelluksen tuomaa opastusta, mutta ei suinkaan mahdotonta. Päätimme haastaa itsemme ja suunnistaa kahdelle premium-kätkölle. Toinen kätkö löytyi, toinen ei.

premium-kätköt harmaalla, vihreällä vapaat kätköt ja hymynaamalla löydetyt.

 
Kolmanneksi, tässä harrastuksessa pääsee näkemään kaupunkia ihan eri tavalla. Kukaan meistä ei esimerkiksi tiennyt, että Keskuspuiston ammattiopiston takapihalla on metalliveistoksia.
yksityiskohtia veistoksesta
 

Ei kommentteja: