keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kajakki kohti merta

Ensimmäisenä melontakurssipäivänämme kuulimme Helsingin Kanoottiklubi ry:n toiminnasta ja kajakkien erilaisista ominaisuuksista. Luentorupeaman päätteeksi pääsimme ensimmäistä kertaa vesille. Kajakkiin istuutuminen onnistui kaikilta ohjaajien asiantuntevalla avustuksella, eikä kukaan molskahtanut veden varaan ensimmäisenä päivänä (eikä muinakaan). Meloimme Seurasaaren silloille, joiden kupeessa teimme tekniikkaharjoituksia. Tasainen vesisade ja pieni aallokko loivat jäännitystä ensimmäiselle melonnalle.

Tiistaina kävimme luennolla tarkemmin läpi melontatekniikkaa. Sen jälkeen suuntasimme kajakeilla Seurasaaren ympäri. Tälläkin matkalla pysähdyimme tekemään tekniikkaharjoituksia. Oikealla liikkeelle kajakin saa liikkumaan vaikka sivusuunnassa. Sää suosi meitä tuona kesäiltana. Auringon paistaessa tyynellä merellä oli mukavaa meloa.

Torstaina oli viimeinen kurssipäivä. Rankkasateessa joukkomme suuntasi Mustasaareen, jossa joimme pullakahvit ja opimme rantautumaan luonnonrantaan. Aiemmin kajakkiin nousut ja poistumiset olivat tapahtuneet laiturilta. Takaisin kurssikeskukselle saavuttuamme rohkeimmat kokeilivat reskutusta eli kuinka kaatuneeseen kajakkiin päästään takaisin vedenvarasta. Kesäkuun alussa vesi oli vielä kylmää, mutta se ei reskutettavia kangistanut. Ohjaajan neuvoja noudattaen jokainen pääsi onnistuneesti takaisin kajakin kyytiin. Voi olla, että melontakärpänen puraisi yhtä jos toistakin marttaa. Ainakin nyt tiedämme, kuinka meloa oikein ja miten voimme järjestää turvallisen melontaretken.

Kurssilaiset kuuntelemassa ohjaajan neuvoja laivaväylän ylitykseen.

Rantautuminen Mustasaareen.

 Reskutusharjoituksessa kaatuneesta kajakista tyhjennetään ensin vedet. 

Kajakin kyytiin nouseminen  vedenvarasta reskutusharjoituksessa.

Ei kommentteja: