maanantai 11. syyskuuta 2017

Kirja&Kässäkerhon tapaaminen 7.9.2017

Jälleen on vierähtänyt lähemmäs kuukausi kirja&kässäkerhon viime tapaamisesta.

Syyskuun kirjakerhoon luettiin Chicklittiä, jonka määrittelyyn annettiin lukijoille varsin vapaat kädet eli jos osallistuja oli sitä mieltä että luettu kirja kuuluu tähän "aikuisten tyttökirja"-genreen, muut osallistujat eivät sitä vastustaneet.

Vaikka kirjat olivat jälleen ihastuttavan erilaisia, löysimme juonista runsaasti yhteisiä piirteitä. Ensinnäkin päähenkilö oli kaikissa teoksissa aikuinen ja itsenäinen nainen, joka kuitenkin loppupeleissä tarvitsee ritariaan valkoisella ratsulla pelastamaan kiperästä tilanteesta. Teoksissa koettiin myös onnellisia rakastumisia, väärinkäsityksiä sekä nostettiin avainasemaan ystävien tai perheenjäsenten tuki näissä elämän pyörteissä.

Ehdottomasti parasta chick-litissä kirjakerhoon osallistuneiden mielestä on se, että nämä teokset ovat kevyttä ja helppolukuista, suhteellisen realistista kirjallisuutta. Kirjoihin on helppo uppoutua ja päähenkilöihin samaistua. Kirjat ovat kaukana harlekiini-kirjallisuudesta, joten yltiöromanttista tekstiä ei tarvitse pelätä.

Heräsikö kiinnostus? Tässä kirjakerhossamme esille tulleita Chick-lit teoksia


Seuraava kirja&kässäkerhon tapaaminen on 9.10 klo 18.00 kahvila Charlottassa kampissa. Luettava teos on jälleen vapaasti valittavissa, mutta sen tulisi lukeutua sarjakuvaromaaneihin, jotka on wikipedissa määritelty seuraavasti "Sarjakuvaromaani (engl. graphic novel) on termi, jota käytetään sarjakuvateoksesta, joka rinnastetaan romaaneihin pituutensa ja taiteellisesti kunnianhimoisen juonensa takia. Sarjakuvaromaanit julkaistaan yleensä kirjamuodossa, joskin ne saattavat saada ensijulkaisunsa myös jatkokertomuksena sarjakuvalehdessä.". Kässäily hoituu jälleen omiin töihin uppotuen. Ilmoittautuminen tapahtumaan on lähempänä ajankohtaa.

Ei kommentteja: