maanantai 7. tammikuuta 2019

Haetaan hallituslaisia

Hei sinä!

Olen 24- (helmikuussa 25) vuotias rekisteröity yhdistys Helsingistä.

Majapaikkaani pidän Leppäsuonkadulla Domus Gaudiamuksen tiloissa, jossa tämän hetkinen hallitukseni ja ihanat jäseneni kokoontuvat noin kerran viikossa. Harrastuksiini kuuluvat erilaiset ruoka-, käsityö-, kulttuuri- ja liikuntatapahtumat. Silloin tällöin nautin erilaisten varainhankintatapahtumien järjestämisestä.

Pidän aikaansaavista, huumorintajuisista ja idearikkaista tyypeistä, joilla riittää lennokkaita ideoita niin pienen budjetin marttailtoihin kuin isoihin vuosijuhliin ja yhteistyötapahtumiinkin.

Sinä voit olla minkä ikäinen, näköinen tai sukupuolinen tahansa.

Aikaisempi kokemus hallitustoiminnasta ei ole välttämätöntä, vaan tärkeintä että olet oma aito itsesi ja haluat sitoutua yhdeksi tai kahdeksi vuodeksi kehittämään toimintaani. Haluaisitko ryhtyä esimerkiksi kulttuurimartakseni? sihteerikseni? tai onko tilastointi sydäntäsi lähellä? Lue lisää monista mahdollisuuksista tämän viestin lopusta.

Vastaa sähköpostitse osoitteeseen hyvat.martat@gmail.com ja kerro itsestäsi ainakin minkälaiset tehtävät sinua hallituksessa kiinnostaisi. Uusi hallitus valitaan helmikuun (6.2) vuosikokouksessa.

Viestiäsi odottaen,
HyM


---

Hallituksen ns. vakioroolit

Puheenjohtaja:

Vastuu: Johtaa yhdistystä ja varmistaa, että yhdistys toimii sääntöjen mukaisesti.

Mikä on erityisen hauskaa: Pääsee tekemään läheistä yhteistyötä monien eri yhdistysten kanssa ja vastaamaan kinkkisiin kysymyksiin. Saa tehdä päätöksiä ja johtaa puhetta kokouksissa.


Sihteeri:


Vastuu: Laatia esityslistoja ja pöytäkirjoja yhdessä puheenjohtajan kanssa.

Mikä on erityisen hauskaa: Tässä hommassa saa selkeän kokonaiskuvan koko hallituksen toiminnasta ja ensi käden tietoa tulevista tapahtumista.


Rahastonhoitaja:

Vastuu: Toimia pankkitilin pääkäyttäjänä sekä seurata yhdessä laaditun budjetin toteutumista.

Mikä on erityisen hauskaa: Yhdistyksen raha-asiat tulee olla ajan tasalla eikä budjetin ylittämistä katsota hyvällä tilinpäätöksen yhteydessä. Sanasi painaa, kun päätetään raha-asioista. 


Tiedottaja:

Vastuu: Tiedottaa jäseniä sekä muista toiminnasta kiinnostuneita HyMistä ja HyMin tapahtumista.

Mikä on erityisen hauskaa: Tiedottajana pääset kehittämään sekä sanallista että visuaalista luovuuttasi mm. blogipäivitysten, Facebookin ja Instagramin parissa!


Häirintäyhdyshenkilö ja yhdenvertaisuusvastaava:


Vastuu: Näissä tehtävissä pääset käytännössä vaikuttamaan yhdenvertaisuuden toteutumiseen yhdistystoiminnassa, esimerkiksi päivittämällä vuosittain yhdenvertaisuussuunnitelmaa ja auttamalla jäseniä mahdollisissa häirintätapauksissa.

Mikä on erityisen hauskaa: Ei ole mitään parempaa kuin viedä tärkeää yhdenvertaisuusasiaa eteenpäin ja varmistaa, että HyM ei syrji ketään.


Tilastointimartta: 

Vastuu: Tästä hommassa pääset käyttämään kaikkea tarkkaavaisuuttasi ja tarkkuuttasi. Onhan pilkut, pisteet ja päivämäärät oikeissa kohdissa!

Mikä on erityisen hauskaa: Tilastointi ei katso aikaa eikä paikkaa. Voit tilastoida tapahtumat marttaliiton järjestelmään vaikka riippumatosta kesälomalla.


Marttarooleja, joita HyMissä on ollut enemmän tai vähemmän aikaa, enemmän tai vähemmän aktiivisella otteella:

Kässämartta:

Vastuu: Edistää käsitöiden tekemistä, uusiin käsityömenetelmiin ja -trendeihin tutustumista sekä tarvittaessa auttaa ja neuvoa muita.

Mikä on erityisen hauskaa: Kässämarttana pääset tekemään monenlaisia uusia ja vanhoja käsityöjuttuja sekä juttelemaan töiden lomassa niin uusien kuin vanhojenkin tuttujen kanssa!


Ruokamartta:


Vastuu: Edistää kestävää ruokakulttuuria, uusiin ruokatrendeihin tutustumista sekä tarvittaessa auttaa ja neuvoo muita.

Mikä on erityisen hauskaa: Ruokamarttana pääset kokeilemaan yhdessä jäsenten kanssa uusia makuelämyksiä ja voit itse vaikuttaa testattaviin resepteihin.


Kulinaarimartta: 


Vastuu: Valitse ja mahdollisesti varaa pöytä haluamastasi ravintolasta tai ruoka-aiheisesta tapahtumasta, kerää porukka ja nauti hyvästä ruuasta sekä seurasta.


Mikä on erityisen hauskaa: Yltäkylläistä herkuttelua ja kohteiden metsästystä! Paikkojen vaihtelevuus on tärkeää ja siihen saat käyttää mielikuvitustasi ja omia makunystyröitäsi apuna.


Kulttuurimartta:

Vastuu: Järjestää 2-4 kertaa vuodessa kulttuurinystäville tapahtuma, käytännössä varaat teatteriliput, keräät porukan ja nautit esityksestä.

Mikä on erityisen hauskaa: Musiikkia, tanssia, teatteria, oopperaa; mitä sinun kulttuurin nälkäsi sisältää? Marttojen kohteiden kirjo on laaja ja olemme innokkaita kokeilemaan uutta ja ihmeellistä! 


Liikunta- ja hyvinvointimartta:

Vastuu: Järjestää 2-4 kertaa vuodessa liikuntapainotteiden tapahtuma, varata lajikokeilu tai kerätä porukka yhteislenkille. Kaikki toiminta mikä tuo hyvinvointia, hiellä tai ilman elämään, on sallittua.

Mikä on erityisen hauskaa: Liikunta- ja hyvinvointiaiheisten tapahtumien järjestäminen on ihanaa ja samalla myös oman jaksamisen kannalta erittäin tärkeää vastapainoa opiskelulle ja työlle!


Ei kommentteja: