keskiviikko 29. syyskuuta 2021

Kirja- & kässäkerho 20.10.2021


Lokakuun kirjakerhossa perehdytään seniorikansalaisten ihmeelliseen elämään, kun teemanamme on vanhuus. Tavalliseen tapaan valitset lukemasi teoksen itse. Valitsemasi teos voi olla joko tieto- tai kaunokirja ja käsitellä teemaa ihan mistä tahansa näkökulmasta. Mikäli mitään vanhuutta käsittelevää kirjaa ei muistu mieleen, löytyy tämän viestin lopusta muutama teemaan sopiva teos (kirjan nimeä klikkaamalla pääsee Helmet-varaussivulle).

Kirja- ja kässäkerhon kokouksiin voit myös tulla kirjaa lukematta tekemään omaa käsityötä tai vaikka vain hengailemaan kuunnellen keskustelua kirjoista. Kokoukset ovat maksuttomia ja avoimia sekä Hyvien Marttojen jäsenille että ei-jäsenille.

Lokakuussa kokoonnumme pitkästä aikaa Domus Gaudiumin Alexander-kerhotilassa (osoitteessa Leppäsuonkatu 11). Tapahtuma alkaa 20.10. klo 18, mutta paikalle voi tulla tarvittaessa myöhemminkin. Tästä on kuitenkin hyvä ilmoittaa tapahtumanjärjestäjälle esimerkiksi ilmoittautumislomakkeen Lisätietoa tapahtumanjärjestäjälle -kohdassa.

Kerhohuoneella on tarjolla teetä, mutta voit halutessasi ottaa mukaan myös omia eväitä.

Ilmoittautuminen kirja- ja kässäkerhoon tapahtuu tällä lomakkeella. Ilmoittautuminen päättyy 17.10. Mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää kerhoon liittyen tai joudut perumaan osallistumisesi, laita viestiä osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com.


Romaaneja ikäihmisistä:

Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja

Jäärä, joka ei esittelyjä kaipaa. Tuomas Kyrön kansansuosikiksi nousseella hahmolla on vankka mielipide asiasta kuin asiasta, eikä hän epäröi kertoa sitä.


Jonas Jonasson: Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi

Satavuotiskahvit eivät maistu Allan Karlssonille, joka ottaa ja karkaa vanhainkodista. Seuraa huima ja hulvaton seikkailu pakoon sekä virkavaltaa että rikollisia. Eikä tämän ikämiehen nuoruuskaan ole sieltä tavallisimmasta päästä.


Judy Leigh: Suurenmoinen irtiotto

Vanhus on karkuteillä myös tässä teoksessa, jossa 75-vuotias Evie lähtee vanhainkodista kiertämään Eurooppaa.


Minna Lindgren: Kuolema Ehtoolehdossa

Elämää on myös palvelukodin seinien sisäpuolella, kuten yhdeksänkymppiset ystävykset Siiri ja Irma todistavat. Jos dekkariteema jätti rikoksennälän, voi tässä olla ratkaisu siihen.

Ei kommentteja: