perjantai 5. marraskuuta 2021

Etätapahtuma: Hapanjuurileipä-leivontailta 15.-16.11.2021




Tervetuloa HyMin Hapanjuurileipä -iltaan 15.-16.11. leipomaan vaaleaa hapanjuurileipää! (Etätapahtuma)


Leivonnan toteutamme etänä kahtena arki-iltana, maanantaina 15.11 ja tiistaina 16.11. Lisäksi leivontaa varten tarvitset juuren, joka tulisi noutaa to 11.11. klo 18-19 välillä Domus Gaudiumilta (Leppäsuonkatu 11, Helsinki). Sinulla tulisi myös olla mahdollisuus ruokkia juuri itsenäisesti sunnuntai-iltana 14.11. sekä maanantai-aamuna 15.11. erikseen annettujen ohjeiden mukaan, jotta leivonta saadaan onnistumaan (ruokinnassa juurelle annetaan vettä ja jauhoja ja tämä vie aikaa noin 5 minuuttia).

Maanantai-iltana aloitamme klo 16.30 valmistamalla taikinan. Taikinaa tulee kohottaa ja taitella illan aikana, joten ilta kestää noin klo 21.15 saakka (pidämme useamman tauon illan aikana, joten ehdit puuhata muutakin, mutta varaudu olemaan tämä ilta kotona).

Tiistai-iltana muotoilemme ja paistamme leivät. Aloitamme klo 18 ja yhteisen osuuden kesto on noin 1,5-2 h. Mikäli paistat molemmat leivät samana iltana, varaa aikaa tällöin noin klo 20.30 saakka (taikinasta tulee kaksi leipää, mutta halutessasi voit paistaa toisen leivistä seuraavana päivänä tai puolittaa taikinan ja tehdä vain yhden leivän).


Tarkoitus on leipoa vehnäistä hapanjuurileipää ja tätä varten tarvitset seuraavat tarvikkeet:
  • 1 kg vehnäjauhoa ja 50 g täysjyvävehnäjauhoa(=grahamjauhoa), (mieluiten luomujauhoja ilman askorbiinihappoa, mikäli tällaisia ei löydy, tavalliset puolikarkeat vehnäjauhot ja täysjyvävehnäjauhot käyvät)
  • jodioimatonta hienoa merisuolaa (n. 20 g)
  • veden keittämistä varten kattila/vedenkeitin
  • puhdas kannellinen lasipurkki (noin 2-3 dl)
  • keittiövaaka
  • iso kulho (vetoisuus vähintään 3 litraa)
  • lusikka/syömäpuikko/puuhaarukka taikinan sekoittamiseen
  • 2 kpl puhtaita muovikasseja
  • 2 kpl leivinliinoja
  • (leipurin lasta)
  • (siivilä/teesiivilä)
  • 2 kpl kohotuskoreja tai 2 kpl vähintään 1,5 litran vetoisia kulhoja
  • terävä veitsi/partaterä leipien koristeluun
  • valurautapata (paiston voi tehdä myös uunipellillä/pizzakivellä)

Ilmoittaudu mukaan 9.11. mennessä seuraavan linkin kautta https://forms.gle/XGHLEjdm2JoeCwu29 . Etäyhteyslinkki, resepti ja tarkemmat ohjeet lähetetään ennakkoilmoittautuneille. Ilta on jäsenille ilmainen ja ei-jäsenille 3€.

Mikäli aiheesta heräsi kysyttävää, voit olla yhteydessä osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com


Ei kommentteja: