sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Etäkirjakerho 25.6.2020


Kesäkuussa Hyvien Marttojen etäkirjakerhossa aiheena on kauhu. Tavalliseen tapaan valitset lukemasi kirjan itse ja, koska tulkitsemme aihepiiriä laveasti, voit myös päättää itse, minkä kirjan koet sopivan kauhistuttavaksi juuri sinulle. Mikäli genre ei ole sinulle entuudestaan tuttu etkä tiedä, mistä aloittaa, voit vilkaista viestin lopussa olevaa lyhyehköä vinkkilistaa (kirjojen nimissä on linkki Helmetin sivuille).

Olet tervetullut mukaan, oletpa Hyvien Marttojen jäsen tai et! Mukaan voi tulla myös vain kässäilemään tai kuuntelemaan keskustelua kauhukirjoista.

Etäkirjakerho järjestetään Jitsi-sovelluksen kautta torstaina 25.6. klo 18–20. Ilmoittautuminen tapahtuu ennakkoon tästä linkistä. Ilmoittautuminen päättyy 7.6. Etäyhteyslinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tapaamista.



Kevyempää kauhua aloittelijoille:

Mauri Kunnas: Yötarinoita
Hurrrjia kauhutarinoita Mauri Kunnaksen upealla kuvituksella.

R. L. Stine: Goosebumps-sarja
Mieleltään tai kronologiselta iältään nuorten kauhunystävien ikisuosikki. Tästä mittavasta sarjasta löytyy jokaiselle jotakin.


Klassikkoa ja klassikompaa:

Stephen King: Hohto
Mitä tapahtuu, kun perhe muuttaa talveksi lumen saartamaan vuoristohotelliin? Kun puikoissa on Stephen King, ei mitään hyvää… Mikäli Hohdon yli 600 sivua tuntuvat liian isolta luku-urakalta jopa koronakesänä, on Kingin esikoisteos, kiusatusta koulutytöstä kertova Carrie, hieman nopeammin lävitse kahlattava (tai lävitse hytistävä) teos.

Mary Shelley: Frankenstein
Tiedemies päättää herättää vainajien osista kootun olennon henkiin. Siinäpä kaikkien aikojen idea.

Bram Stoker: Dracula
Kaikkien modernien vampyyritarinoiden esiäiti.


Psykologista kauhua:

Thomas Harris: Uhrilampaat
Tämä Thomas Harrisin trilleri on sekin jo klassikko. Vaikkei Hannibal Lecter osaa taikoa, et ehkä välittäisi törmätä häneen yhtään enempää kuin kreivi Draculaan. Ainakaan illallisen merkeissä…

Lars Kepler: Nukkumatti
Sarjamurhaajat ja mielisairaalat ovat vahvasti läsnä myös tässä pohjoismaisessa trillerissä.

Ei kommentteja: