keskiviikko 25. elokuuta 2021

Kirja- & kässäkerho 21.9.2021


Syyskuun kirjakerhossa jäljitetään rikollisia ja luetaan dekkareita. Tavalliseen tapaan valitset lukemasi teoksen itse. Viestin lopusta löytyy myös muutaman vinkin lista, jota voit hyödyntää valintaa tehdessäsi. Teoksen nimeä listasta klikkaamalla pääset Helmet-kirjastojen varaussivulle.

Voit tulla paikalle myös tekemään omaa käsityötäsi tai vain kuuntelemaan keskustelua kirjoista. Mukaan ovat tervetulleita sekä Hyvien Marttojen jäsenet että ei-jäsenet.

Syyskuussa kirja- ja kässäkerhon tapaamispaikkana on jälleen Keskuskadun Robert's Coffee (osoitteessa Keskuskatu 8), joka sijaitsee Citycenterissä Ateneumia vastapäätä. Tapahtuma alkaa tiistaina 21.9. klo 18, mutta voit tulla paikalle myös myöhemmin omien aikataulujesi mukaan. Ilmoitathan tällöin asiasta esim. ilmoittautumislomakkeen Lisätietoa tapahtumanjärjestäjälle -kohdassa.

Tapahtuma itsessään on maksuton, mutta mahdolliset ostokset kahvilassa ovat omakustanteisia.  

Koska korona on edelleen keskuudessamme, tapahtuman järjestelyihin saattaa tulla muutoksia. Tarvittaessa asiasta tiedotetaan Hyvien Marttojen blogissa ja sähköpostilistalla.

Voit ilmoittautua kirja- ja kässäkerhoon tällä lomakkeella! Ilmoittautuminen päättyy 19.9. Mikäli haluat kysyä jotakin tapahtumaan liittyen tai joudut perumaan osallistumisesi, ole yhteydessä osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com.


Vinkkilista:

Agatha Christie: Roger Ackroydin murha

Tässä Poirot-dekkarissa murhan uhri on teoksen nimen mukaisesti Roger Ackroyd, mutta kuka onkaan murhaaja. Loppuratkaisu yllättää…


Indrek Hargla: Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus

1400-luvun Tallinnaan sijoittuvassa dekkarissa saksalaisen ritarikunnan ritari löytyy murhattuna. Onneksi kaupungissa asuu myös nokkela apteekkari nimeltä Melchior Wakenstede, joka sivutöinään selvittelee rikoksia. Teos on tällä hetkellä seitsenosaisen Apteekkari Melchior -sarjan avausosa.


Virpi Hämeen-Anttila: Yön sydän on jäätä

1920-luvun Helsinkiin sijoittuvassa, Agatha Christien hengessä kirjoitetussa dekkarissa rikoksia puolestaan ratkoo Sisäasianministeriön virkamies Karl Axel Björk. Toistaiseksi kahdeksanosaisen sarjan alkuosassa selvitetään vesitornista löytyneen kuolleen miehen tapausta.


JP Koskinen: Tammikuun pimeä syli

Murhan vuosi -sarjan avausosassa Juho Tulikoski selvittää isänsä Johannes Tulikosken murhaa yhdessä eksentrisen enonsa Kalevi Arosuon, entisen poliisin ja nykyisen yksityisetsivän, kanssa. Tästä nykypäivän Hämeenlinnaan sijoittuvasta dekkarista ei kiinnostavia henkilöhahmoja tai nokkelaa sanailua puutu.

Ei kommentteja: