tiistai 22. maaliskuuta 2022

Kirja- & kässäkerho 12.4.2022


Huhtikuun kirjakehossa perehdytään menneiden ja nykyisten ihmisten elämään, kun aiheena ovat elämäkerrat. Tuttuun tapaan valitset lukemasi kirjan itse. Voit valita luettavaksesi esimerkiksi yhden tunnetun tai vähemmän tunnetun henkilön elämäkerran tai kokoelman lyhyitä elämäkertoja. Jos et keksi, mitä lukea, löytyy viestin lopusta muutama lukuvinkki.

Kirja- ja kässäkerhoon voi tulla myös lukematta mitään kirjaa joko tekemään omaa käsityötä vain viettämään aikaa mukavassa seurassa. Tapahtuma on maksuton ja mukaan ovat tervetulleita sekä Hyvien Marttojen jäsenet että ei-jäsenet.

Tarjolla kirja- ja kässäkerhossa on Hyvien Marttojen puolesta maksutta teetä (myös kofeiinitonta), mutta mukaan voi ilman muuta ottaa myös omia eväitä.

Kirja- ja kässäkerhon huhtikuun tapaaminen järjestetään Groudon-kokoustilassa Domus Gaudiumilla (Leppäsuonkatu 11) 12.4. klo 18 alkaen. Tilaan järjestetään myös etäyhteys Jitsi Meet* -sovelluksen kautta. Linkki etäyhteyteen sekä tarkemmat ohjeet Groudoniin pääsemiseksi toimitetaan sähköpostitse ilmoittautumisvahvistuksen mukana tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Mukaan kirja- ja kässäkerhoon voit ilmoittautua tällä lomakkeella! Ilmoittautumislomake on auki 10.4. asti. Tämän jälkeenkin ilmoittautuminen on mahdollista sähköpostitse, mutta tapahtuman viestinnän vuoksi on toivottavaa käyttää lomaketta.

Mikäli sinulla tulee mitään kysyttävää tai joudut perumaan osallistumisesi, laita viestiä osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com.

PS. Pyrimme parhaamme mukaan korjaamaan aiempia tapaamiskertoja vaivanneet tekniset ongelmat, jotta etäyhteys ja tapahtuman viestintä sujuisivat mutkattomasti.

*Jitsi Meet on ilmainen viestintäsovellus, joka ei vaadi rekisteröitymistä. Se toimii selaimilla sekä Android- ja Apple-laitteilla. Tietokoneessa Jitsi Meet toimii suoraan selaimella; klikkaa vain linkkiä. Puhelimella tai tabletilla Jitsiä voi käyttää Jitsi Meet -mobiilisovelluksen kautta tai selaimella.


Kirjavinkit:

Juha Rautaheimo: Hermo: murharyhmän mies

Tässä elämäkerrassa Helsingin poliisin murharyhmän entinen johtaja Juha Rautaheimo kertoo neljäkymmentävuotisesta urastaan poliisina. Mukaan mahtuu sekä kuuluisia rikoksia että punnittua puhetta suomalaisesta yhteiskunnasta.


Stacy Schiff: Kleopatra: eräs elämä

Kleopatra, eräs kaikkien aikojen kuuluisimmista hallitsijoista. Tässä elämäkerrassa pyritään historiallisiin lähteisiin nojaten löytämään todellinen ihminen vuosituhansien aikana muotoutuneiden myyttien takaa.


Maria Pettersson: Historian jännät naiset: merirosvoja, meedioita, varkaita ja vakoojaprinsessoja

Tässä lyhyiden elämäkertojen kokoelmassa esitellään joukko toinen toistaan erikoisempia historiallisia naishenkilöitä. Kirjaa lukiessaan päätyy kysymään itseltään toistuvasti: ”Miksi en ole kuullut tästä naisesta koskaan ennen?” Maria Pettersonilta on ilmestymässä myöhemmin tänä vuonna myös kirja Suomen historian jännät naiset: Selvänäkijöitä, sotilaita, saarnaajia ja silmänkääntäjiä.


Ari Turunen: Mulkerot: patsaalle korotettujen suurmiesten elämäkertoja

Tämän elämäkertakokoelman miehistä useimmat ovat kyllä kuulleet. Usein vain heidän vähemmän herttaiset puolensa ovat tavanneet unohtua koulun historiankirjoista. Koska sellaiset herrat kuin keisari Augustus, Martti Luther ja Che Guevara eivät olleet mitään mukavia pyhäkoulupoikia, ei tämä kirja välttämättä sovi kaikkein herkimmille.

Ei kommentteja: