keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Kirja- & kässäkerho 17.5.2022


Toukokuun kirja- ja kässäkerho järjestetään marttailuviikolla, ja sen kunniaksi kirjakerhon teemana on Martta. Lukemaasi kirjaa tulisi siis jotenkin liittyä sana martta. Lukemasi kirja voi olla vaikkapa Marttaliiton julkaisema tietokirja tai kirja, jossa jonkun henkilön nimi on Martta tai joku henkilö kuuluu marttoihin. Mikäli et ehdi lukea varsinaista kirjaa, voit myös tutustua Marttaliiton sivuihin ja lukea sieltä vaikkapa Marttaliiton historiasta.

Kirja- ja kässäkerhoon voi myös tulla lukematta mitään esimerkiksi tekemään omaa käsityötä tai viettämään iltaa mukavassa seurassa. Tapahtuma on täysin maksuton ja avoin Hyvien Marttojen jäsenten lisäksi myös ei-jäsenille.

Dommalle saapuville tarjolla on HyMin puolesta teetä, mutta tapahtumaan osallistuvat saavat ottaa mukaan osallistumismuodosta riippumatta haluamansa määrän omia eväitä.

Toukokuun kirja- ja kässäkerho järjestetään tiistaina 17.5. klo 18 alkaen Domus Gaudiumin Alexander-kerhotilassa. Tilaan järjestetään myös etäyhteys Jitsi Meet -sovelluksen* avulla. Tarkempaa tietoa kerhotilaan pääsemisestä ja linkki etäyhteyteen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Voit ilmoittautua mukaan kirja- ja kässäkerhoon tällä lomakeella. Lomake on auki sunnuntaihin 15.5. asti. Mikäli huomaat tuon jälkeen unohtaneesi ilmoittautumisen, ei hätää, ilmoittautua voi myös sähköpostitse HyMin osoitteeseen. Lomakkeen suosiminen on kuitenkin toivottavaa tapahtuman viestinnän helpottamiseksi.

Mikäli haluat kysyä jotain kirja- ja kässäkerhoon liittyen tai joudut peruuttamaan osallistumisesi, ole yhteydessä osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com.

*Jitsi Meet on ilmainen viestintäsovellus, joka ei vaadi rekisteröitymistä. Se toimii selaimilla sekä Android- ja Apple-laitteilla. Tietokoneessa Jitsi Meet toimii suoraan selaimella; klikkaa vain linkkiä. Puhelimella tai tabletilla Jitsiä voi käyttää Jitsi Meet -mobiilisovelluksen kautta tai selaimella.


Lukuvinkit:

Eppu Nuotio: Myrkkykeiso

Mökille omaa aikaa viettämään lähtenyt nainen katoaa. Onneksi asioita alkaa selvittämään innokas puutarhaharrastaja ja tarkkavainuinen martta Ellen Lähde.


Enni Mustonen: Pukija

1950-luvlle sijoittuvan kirjan päähenkilö Viena on nuori nainen, joka päätyy onnekkaiden sattumien kautta Hollywoodiin puvustajaksi. Hollywoodissa hän kohtaa suorapuheisen pohjalaisnaisen nimeltä Martta Valo. Vaikka tämä kirja on jo Mustosen Syrjästäkatsoja tarinoita -sarja kahdeksas osa, sen voi lukea myös itsenäisenä teoksena.


Marttaliitto: Martat - kodinhoitokirja : innostu ja onnistu kotona

Tässä marttojen kodinhoito-oppaassa on erinomaista perustietoa ja näppäriä vinkkejä sekä vasta itsenäistymässä oleville että pidempään omaa taloutta pyörittäneille. Kirjan aiheet vaihtelevat siivouksesta ja kierrättämisestä huonekasvien hoitoon. Kirjaa ei välttämättä ole saatavan kirjastosta, mutta se ei ole huono sijoitus ostaa omaksi.


Marttojen kotisivut:

https://www.martat.fi/

https://www.martat.fi/martat/marttaperinne/ – Runsaasti tietoa Marttajärjestön historiasta ja sen perustajajäsenistä.

Ei kommentteja: