tiistai 28. elokuuta 2018

Uusia Alkuja-tapahtuman sponsorit: esittelyssä Ruohonjuuri

Hyvät Martat ry on päävastuussa Marttaliiton kanssa Uudenmaan alueen Marttailuviikon Uusia alkuja -tapahtuman järjestämisestä. Tapahtuman ajankohta on tiistai 11.9. klo 15-19. Tapahtumapaikkana toimii Helsingin yliopiston Siltavuorenpengereellä sijaitseva Minerva-tori (Siltavuorenpenger 5 A).

Mistä tapahtumassa on siis kyse? Kyseessä on opintonsa aloittaville opiskelijoille suunnattu tapahtuma, jonka ydinideana on ohjeistaa opiskelijoita kestävän arjen valintoihin, niin talouden kuin ympäristön kannalta. Hyvä arki kuuluu kaikille! Tärkeimpänä sisältönä tapahtumissa on kierrätystori (Kupit ja kapustat kiertoon -piste), johon kerätään martoilta hyväkuntoisia ja heille ylimääräisiä keittiötarvikkeita ja astioita. Näitä tavaroita opiskelijat voivat tapahtumista noutaa täysin ilmaiseksi. Opintonsa aloittavan nuoren keittiöstä puuttuu usein monta arkista ja tarpeellista tavaraa. Samaan aikaan monien keittiökaapit pursuavat toimivia ja hyväkuntoisia kodin pientavaroita, astioita ja ruoanvalmistusvälineitä. Marttaliitto haluaa saada nämä tarpeet kohtaamaan.

Astioiden ja keittiötarvikkeiden lisäksi tapahtumassa puhutaan muistakin uusista aluista. Tapahtumassa tarjotaan opiskelijoille monipuolisesti neuvontaa kaikenlaisiin arjentaitoihin, niin säästämiseen ja taloudenhallintaan, kierrättämiseen kuin ruoanlaittoonkin. Tapahtumassa on myös toiminnallisia pisteitä, joissa pääsee itse tekemään ja kokeilemaan. Rahoittajana ja pääyhteistyökumppanina toimii Sitra.

Ruohonjuuri virkistää vapaaehtoisiamme

Haluamme tarjota tapahtumavieraille monipuolista tietoa kestävästä ja hyvästä arjesta sekä omien valintojen vaikutuksesta paitsi omaan elämään myös ympäröivään yhteiskuntaan. Paikalle odotetaan lähemmäs 200 kävijää. Tapahtumajärjestelyiden sujuvuuden takaavat vapaaehtoiset ja vapaaehtoisten virkistäytymisen takaa Ruohonjuuri.

Ruohonjuuri on luomuruokaan, luonnonkosmetiikkaan ja terveystuotteisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju. Ruohonjuuressa uskotaan, että hyvinvointi kumpuaa rehellisestä ruoasta ja hyvän olon oivalluksista. Pohjana on vahvojen arvojen perinne, ekologisuuden ja vastuullisuuden kunnioittaminen. Tämän voivat myös Hyvät Martat ry allekirjoittaa.




Ei kommentteja: