sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Kirja- & kässäkerho 15.2.2022


Korona rajoittaa vieläkin mahdollisuuksia matkustaa maailmalla, mutta onneksi kirjallisuus tarjoaa tilaisuuden nojatuolimatkailuun. Kirjakerhon helmikuun teemana onkin matkustaminen. Tavalliseen tapaan valitset lukemasi kirjan itse. Lukemasi kirja voi olla matkakertomus tai -opas tai kirja, jossa matkustetaan paljon. Kirjan paikat, tapahtumat ja henkilöt voivat olla todellisia tai fiktiivisiä, oman makusi mukaan. Mikäli et tiedä, mistä aloittaa, löytyy viestin lopusta muutama vinkki.

Kirja- ja kässäkerhoon voi myös tulla lukematta mitään kirjaa esimerkiksi tekemään omaa käsityötä tai vain viettämään aikaa mukavassa seurassa. Mukaan ovat tervetulleita niin Hyvien Marttojen jäsenet kuin ei-jäsenet. Tapahtuma on maksuton.

Helmikuun kirja- ja kässäkerho järjestetään tiistaina 15.2. klo 18 alkaen. Tapaamispaikkana on Domus Gaudiumin (Leppäsuonkatu 11) kokoustila Groudon (ent. Seppele). Tapahtumaan järjestetään myös etäyhteys Jitsi Meet -sovelluksen* kautta. Linkki etäyhteyteen lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse tapahtumaa edeltävänä päivänä ilmoittautumisvahvistuksen mukana.

Voit ilmoittautua kirja- ja kässäkerhoon tällä lomakkeella. Ilmoittautumislomake on auki 13.2. asti. Jos huomaat tuota myöhemmin unohtaneesi ilmoittautumisen, nou hätä, voit ilmoittautua myös sähköpostitse. Lomakkeen suosiminen on kuitenkin toivottavaa.

Lomakkeen täytettyäsi saat heti ilmoittautumisvahvistuksen sähköpostiisi, minkä lisäksi ilmoittautuneille lähetetään muistutus tapahtumasta sitä edeltävänä päivänä. Muistutusviesti sisältää myös tapahtuman etäyhteyslinkin.

Mikäli sinulle tulee mitään kysyttävää kirja- ja kässäkerhosta tai joudut perumaan osallistumisesi, laita viestiä osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com.

*Jitsi Meet on ilmainen viestintäsovellus, joka ei vaadi rekisteröitymistä. Se toimii selaimilla sekä Android- ja Apple-laitteilla. Tietokoneessa Jitsi Meet toimii suoraan selaimella; klikkaa vain linkkiä. Puhelimella tai tabletilla Jitsiä voi käyttää Jitsi Meet -mobiilisovelluksen kautta tai selaimella.


Kirjavinkit:

Christian Rönnbacka ja Lars Candolin: Riskiretki : seikkailu muinaisilla reiteillä

Rikoskirjailijan ja historian harrastajan matka veneellä Tammisaaresta Hämeenlinnan kautta Pietarsaareen muinaisia reittejä pitkin. Tästä kirjasta voi ammentaa paitsi tietoa historiasta myös ideoita vaihtoehtoisiin tapoihin matkustaa Suomessa.


Riku Rantala ja Tuomas Milonoff: Madventures : uusi kansainvälisen seikkailijan opas

Mikäli suunnitelmissasi on koronapandemian loputtua ryhtyä harrastamaan reppureissaamista, näiden kokeneiden matkaajien opaskirjasta varmasti löytyy sinulle vinkki jos toinenkin.


Jules Verne: Maailman ympäri 80 päivässä

Fiktiivisten matkakertomusten klassikko. Phileas Fogg lyö vetoa, että pystyy matkustamaan maailman ympäri vain 80 päivässä. Sitten jäljellä onkin vain väitteen todistaminen.


Agatha Christie: Idän pikajunan arvoitus

Rikosten kuningattaren raiteille sijoittuva klassikkodekkari. Junamatka Istanbulista Pariisiin katkeaa lumivyöryyn, jonka jälkeen paljastuu murha. Onneksi matkustajien joukossa on myös muuan Hercule Poirot.


J. R. R. Tolkien: Hobitti, eli Sinne ja takaisin

Matkailla voi myös kokonaan fiktiivisissä maailmoissa. Rauhalliseen elämään mieltynyt Bilbo Reppuli tempaistaan huimaan seikkailuun halki Keski-Maan. Hänen vastuksinaan eivät ehkä ole VR:n liikennöintiongelmat, mutta sitäkin enemmän peikot ja hiidet.

Ei kommentteja: