sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Kirja- ja kässäkerho 15.3.2022

Maaliskuu koittaa pian ja kevät lähenee! Kevät on myös maaliskuun kirjakerhon teema. Tuttuun tapaan valitset luettavan kirjan itse. Lukemasi kirja voi olla keväistä aihetta käsittelevä tietokirja tai vaikkapa kaunokirja, jonka tapahtumat sijoittuvat kevääseen tai jonka nimessä esiintyy kevät. Mikäli et keksi, mitä lukisit, löydät viestin lopusta lyhyen vinkkilistan.

Kirja- ja kässäkerhoon voi tulla myös lukematta mitään kirjaa joko tekemään omaa käsityötä tai vain viettämään iltaa mukavassa seurassa ja kuuntelemaan keskustelua kirjoista. Tapahtuma on maksuton ja avoin sekä Hyvien Marttojen jäsenille että ei-jäsenille.

Maaliskuun kirja- ja kässäkerho järjestään tiistaina 15.3. klo 18 alkaen. Tapaamispaikkana on Groudon (ent. Seppele) Domus Gaudiumilla (Leppäsuonkatu 11). Tapahtumaan on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä Jitsi Meet -sovelluksen* kautta. Linkki etäyhteyteen lähetetään osallistujille ilmoittautumisvahvistuksen mukana tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Dommalla tapahtumaan osallistuville tarjolla on HyMin puolesta teetä (myös kofeiinitonta), mutta omien eväiden tuominen on sekä lähitapahtumaan saapuville että etenkin etäyhteydellä osallistuville enemmän kuin sallittua.

Voit ilmoittautua kirja- ja kässäkerhoon tällä lomakkeella! Ilmoittautumislomake on auki 13.3. asti. Tuonkin jälkeen ilmoittautuminen on mahdollista esim. sähköpostitse, mutta tapahtumaan liittyvän viestinnän vuoksi olisi toivottavaa, että suosisit ilmoittautumislomaketta.

Mikäli sinulla tulee mitään kysyttävää kirja- ja kässäkerhoon liittyen tai joudut perumaan osallistumisesi, laita viestiä osoitteeseen hyvat.martat(at)gmail.com.

*Jitsi Meet on ilmainen viestintäsovellus, joka ei vaadi rekisteröitymistä. Se toimii selaimilla sekä Android- ja Apple-laitteilla. Tietokoneessa Jitsi Meet toimii suoraan selaimella; klikkaa vain linkkiä. Puhelimella tai tabletilla Jitsiä voi käyttää Jitsi Meet -mobiilisovelluksen kautta tai selaimella.


Kirjavinkit:

Linda Peltola: Kevätihmisen puutarhakirja: kukkaisunelmia kotona ja puutarhassa

Pian on taas kevätkylvöjen aika. Ehkä tämä puutarhakolumnistin ja -bloggarin kirja herättää sinussakin halun ryhtyä viherpeukaloksi ja antaa ideoita omiin kasvatusprojekteihisi.


Heli Hottinen-Puukko: Suomen kevät: päivästä päivään

Tästä kevään käsikirjasta löytyy sekä vinkkejä omiin kevätprojekteihin että taustatietoa kevään juhlapäivistä ja niiden historiallisesta taustasta. Kirja on osa sarjaa, josta on ilmestynyt oma kirja Suomen joka vuodenajalle.


Tove Jansson: Taikurin hattu

Tämän muumikirjan tapahtumat käynnistyvä, kun Muumipeikko, Nipsu ja Nuuskamuikkunen löytävät kevätretkellään omituisen mustan hatun. Pian ilmenee, että hatulla on taipumus muuttaa toisiksi sisäänsä laitetut asiat, kuten myös muumit.


Mary Westmacott: Yksinäinen kevät

Tässä Agatha Christien salanimellä kirjoittamassa romaanissa Joan elää täydellistä kotirouvan elämää. Vai elääkö sittenkään? Tätä kysymystä hän joutuu pohtimaan juututtuaan aavikkokylään junamatkalla Bagdadista Englantiin.

Ei kommentteja: